Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

cross

 
 

 rukous

Herra, kuule, kun huudan sinua!
Ole minulle armollinen, vastaa pyyntööni.
Sydämeni muistaa sinun sanasi:
"Etsikää minun kasvojani."
Herra, minä tahdon etsiä sinua,
älä kätke minulta kasvojasi!
Älä vihastu, älä torju palvelijaasi,
sinä olet aina ollut minun apunani.
Älä nytkään  jätä minua, älä hylkää,
sinä Jumalani, sinä auttajani!

(Psalmi 27:7-9)

 

 

 varjele

 Herra, kaikki mitä teemme
kirkastakoon sinua,
että Isän rakkautta
saisi maistaa maailma.
Anna loistaa meissäkin
Isän kuva kirkkaammin.

 Uudeksi luo kaikki, Herra,
kylvä toivo pelkääviin.
Saimme näyn ja kutsumuksen   
Ylösnousseen askeliin.
Todistamme palvellen
seuraajina Kristuksen.

(Virsi 449:2,3)

 

Tutki minua

 

 Vapahtajani, tee minusta rauhasi välikappale: 
Niin että sinne,
missä on vihaa, toisin rakkauden,
missä loukkausta, toisin anteeksiannon,
missä epäsopua, loisin yksimielisyyden,
missä erehdystä, osoittaisin totuuden,
missä epäilystä, auttaisin uskoon,
missä epätoivoa, nostaisin luottamuksen,
missä pimeyttä, loisin Sinun valoasi,
missä surua, virittäisin ilon ja lohdutuksen.

Niin että, oi Mestari, en yrittäisi niin paljon
etsiä lohdutusta kuin lohduttaa muita,
hakea ymmärtämystä kuin ymmärtää toisia,
pyytää rakkautta kuin rakastaa muita.

Sillä antaessaan saa,
kadottaessaan löytää,
unohtaessaan saa anteeksi,
kuollessaan nousee iankaikkiseen elämään.

( Franciscus Assisilainen)

 

 

 Psykiatri Pirkko Viherkoski kirjassaan "Murtunutta käytät" on antanut lukijalle mm.  seuraavat sanat rukoukseen:
 
"Herra, sinä tiedät minun itsekeskeisyyteni. Tulen luoksesi aina uuden esityslistan kanssa, jossa on huolia, pyyntöjä ja anomisia.
 
Sinä voit antaa sellaista Marian mieltä, että kysyisin ennemmin, mitä minä voin tehdä sinulle? Tiedänhän sen, että et niinkään odota minun tekemisiäni kuin sydämen avoimuutta.
 
Sinä näet, kuinka paljon meidän elämässämme on surua. Auta meitä ymmärtämään, että se kuuluu siihen, niin että emme väärällä tavalla yrittäisi sitä kieltää tai torjua.
 
Anna minulle avoimuutta jakaa suru yhdessä toisten kanssa. Anna sitä mielenlaatua, joka oli Galilean naisilla heidän tutkiessaan toinen toisiaan ristin juurella. Ole lähellä niitä, jotka tänä päivänä kantavat jotakin surua. Ole sairasvuoteiden vierellä. Ole siellä, missä askeleet kulkevat haudalle.
 
Avaa silmämme näkemään aina sinut.
Amen."
 

cross

Virrestä 388

Alla kyynelten, Jeesus pyytelen,
etten turhaan valittaisi enkä tieltäs poikkeaisi.
Koetusten tie luokses, Herra, vie.
Murheen alhossa ole turvana, että armos vahvistaisi, kestävyyteen totuttaisi. Nosta mieleni määränpäähäni.
Johda matkani, rakas Herrani.
Saata rauhaan ahdingoista, esteet viimeisetkin poista.
Avaa ovesi, päästä lepoosi, esteet viimeisetkin poista,
 rakas Herrani.

 


 cross

 • Kiitän sinua, taivaallinen Isäni,
  Jeesuksen Kristuksen, rakkaan Poikasi kautta,
  kun olet tänäänkin armollisesti suojellut minua.
  Rukoilen sinua:
  Anna minulle kaikki syntini anteeksi,
  kaikki, mitä olen tehnyt väärin.
  Varjele minua tänäkin yönä.
  Minä annan itseni,
  ruumiini ja sieluni, ja kaiken sinun käsiisi.
  Pyhä enkelisi olkoon kanssani,
  ettei paha vihollinen saisi mitään valtaa minuun.

  ~ Martti Luther ~

 

 


 

 

 


Rukouksia Agricolan kokoamasta Rucouskiria Bibliasta vuodelta 1544. Rukoukset on toimittanut nykysuomeksi pastori Juhani Holma.

 

Aamurukous
Kaikkivaltias Herra Jumala, joka olet suonut meidän aloittaa tämän päivän. Varjele meitä voimallasi, ettemme horjahtaisi tänään mihinkään syntiin, vaan että kaikki ajatuksemme, puheemme ja työmme noudattaisivat sinun vanhurskasta tahtoasi. Sinun rakkaan Poikasi Jeesuksen Kristuksen,
meidän Herramme kautta. Aamen.

Jokapäiväinen rukous
Herra, ota minusta pois kaikki se, mikä erottaa minut sinusta. Herra, anna minulle sitä, mikä vie minua lähemmäksi sinua. Herra, ota minusta pois itsekkyyteni ja anna itsesi minulle. Aamen.

Yöveisu
Sinun rauhaasi, Herra, me rukoilemme. Sinun rauhasi, Kristus, olkoon mielessämme, ettemme pelkäisi yön vaaroja, vaan valvoisimme aina tahtoasi täyttäen ja käskysi mielessä pitäen. Rauhassa menen levolle ja nukahdan. Sinä Herra, sinä yksin olet minun suojani, minä saan elää turvassa. Aamen.

Iltarukous
Herra Jeesus Kristus, sinä annoit yön hiljaisuuden meille levoksi ja ruumiin voimien virkistykseksi. Laupiaasti sinä asetit yön pyyhkimään pois mielen suruja ja lievittämään murheita. Suo tämän yön olla meille huoleton ja onnellinen. Kätke meidät puhtauteesi ja suojele rauhallasi. Aamen.

Kodin siunaamisrukous
Varjele laupias Herra Jumala tämä koti ja aja kauas pois kaikki vihollisen väijytykset. Anna pyhien enkeliesi asua täällä ja varjella meitä rauhalla. Olkoon sinun siunauksesi aina meidän yllämme. Sinun rakkaan Poikasi Jeesuksen Kristuksen, meidän Herramme kautta. Aamen.
RUKOUKSIA SAIRAAN PUOLESTA

Kaikkivaltias iankaikkinen Jumala, sinä uskovien iankaikkinen terveys. Kuule meitä, kun rukoilemme niiden palvelijoidesi puolesta, joille pyydämme laupeutesi apua. Anna heidän tulla jälleen terveiksi, että he voisivat kiittää sinua seurakuntasi keskellä. Sinun rakkaan Poikasi Jeesuksen Kristuksen, meidän Herramme kautta. Aamen.

Herra Jumala, jonka varassa meidän elämämme jokainen hetki on. Ota palvelijoidesi rukoukset vastaan. Kuule meitä, kun huudamme sairaiden puolesta avuksi sinun laupeuttasi. Anna meidän vielä iloita niiden terveydestä, joiden puolesta nyt pelkäämme. Sinun rakkaan Poikasi Jeesuksen Kristuksen, meidän Herramme kautta. Aamen.

Laupias Isä, anna meille armosi ja elävän Pyhän Henkesi voima, että me kaikissa vaivoissa ja vastoinkäymisissä tuntisimme sisäisesti ja ulkonaisesti sinun isällisen tahtosi. Auta meitä sydämestämme ottamaan tahtosi vastaan ja olemaan kärsivällisiä. Johdata meitä sitten iloisesti ja lujasti pois ahdistuksista Jeesuksen Kristuksen, sinun Poikasi ja meidän Herramme kautta. Aamen.

Rukous kärsimyksissä
Laupiain Lunastaja, joka olet aina armollinen ja aina Vapahtaja, sallitpa meille murhetta tai iloa. On suurta laupeutta, että salliessasi meille kärsimyksiä sinä niiden avulla kuin tehokkaalla lääkkeellä parannat meitä sisäisesti ja ajallisten tuskien kautta valmistat meitä iankaikkiseen iloon. Tämän autuuden tien sinä näytit meille omalla esimerkilläsi. Sinulle olkoon ylistys ja kiitos iankaikkisesti. Aamen.

Kiitosrukous Jumalan avusta
Suuri Jumala, laupias Isä. Olen jo kauan sitten kuullut sanastasi ja olen siitä varma, että sinä olet niiden luona, jotka uskossa ja lapsen mielellä huutavat sinua hädässään ja kilvoituksessaan avuksi. Sinä et hylkää heitä, vaan annat voiman kantaa ristiä. Siitä he sinua sydämestään kiittävät ja ylistävät, ettei heidän myöhemminkään tarvitse epäillä sinun apuasi. Kristuksen, meidän Herramme kautta. Aamen.


Rukous työhön ryhdyttäessä
Kaikkivaltias Herra, joka tahdot, että jokainen on uskollinen kutsumuksessaan. Me rukoilemme armoasi: Lähetä Pyhä Henkesi sydämiimme, että osaisimme oikein ajatella, kuunnella, nähdä ja työskennellä. Anna meidän neuvonpitomme onnistua. Suo kaiken kääntyä sinun pyhän nimesi kiitokseksi, meidän hyödyksemme ja lähimmäisten parhaaksi. Aamen.

Jumalan tahdon noudattaminen
Laupias Herra Jeesus Kristus, lahjoita minulle armosi, että se tekisi työtä kanssani ja pysyisi minussa loppuun asti. Sinun tahtosi olkoon minun tahtoni, ja minun tahtoni noudattakoon sinun tahtoasi entistä paremmin. Kaikkein eniten pyydän, että saisin levätä sinussa ja rauhoittaa sydämeni. Sinä olet todellinen sydämen rauha ja ainoa lepo. Aamen.

Uskon hedelmät
Herra, olkoon minulla vahva usko sydämessä, pelastuksen kypärä päässä, Kristuksen merkki otsassa, totuuden sana sydämessä ja suussa. Olkoon mielessäni hyvä tahto ja rinnassani alati palava rakkaus Jumalaa ja lähimmäisiäni kohtaan. Tehköön myötäkäyminen minut nöyräksi, vastoinkäyminen kärsivälliseksi. Olkoon omassatunnossani rauha. Aamen.

Rakkauden teot
Laupias Herrani, anna minulle rakkauden tekoja, niin että ahkeroisin tahtosi täyttämisessä, kulkisin kärsivien rinnalla, neuvoisin eksyneitä, auttaisin köyhiä, hoitaisin puutteessa olevia, lohduttaisin murheellisia, rohkaisisin masentuneita, kuivaisin itkeviltä kyyneleet ja antaisin anteeksi vihollisilleni. Sinun rakkaan Poikasi Jeesuksen Kristuksen, meidän Herramme kautta. Aamen.

|

©2019 Juniperin Kotipiha - suntuubi.com